حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
جشن تکلیف، عهدی نو با خداوند
سفیرافلاک‌ گزارش می‌دهد؛

جشن تکلیف، عهدی نو با خداوند

جشن تکلیف یعنی عهدی نو با خداوند و یادآور مسئولیت‌پذیری و آشنایی با وظایف دینی است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، جشن تکلیف یکی از مراسمات مهم در فرهنگ ایران اسلامی است که با اهدافی همچون تشویق دختران و پسران به یادگیری و رعایت دستورات دینی، تقویت هویت مذهبی و افزایش روحیه بندگی برگزار می‌شود و نقش مهمی در تربیت معنوی و اجتماعی‌شان دارد.

رسیدن به سن تکلیف، نقطه‌عطفی است در سفر معنوی هر انسان، جایی که مسئولیت‌های دینی و اخلاقی بر عهده‌اش گذاشته می‌شود؛ این مرحله، فرصتی برای رشد و تعالی روح و انگیزه‌ای برای تقویت ایمان، تمرین عبودیت و نزدیکی هرچه بیشتر به خداوند متعال است.

سن تکلیف یعنی عهدی نو با خداوند و شروع فصل تازه‌ای در مسیر عبور از کودکی به نوجوانی و بلوغ، با باورهای عمیق و آرمان‌های معنوی؛ این لحظه، یادآور مسئولیت‌پذیری و آشنایی با وظایف دینی است که دختران و پسران باید با نیت خالص و قلبی آکنده از ایمان، آن‌ را بپذیرند و در زندگی خود جاری کنند.

در لرستان نیز توجه ویژه‌ای به برگزاری جشن‌های تکلیف شده و مسئولان فرهنگی و آموزشی، تلاش می‌کنند با برنامه‌ریزی‌های هدفمند، این رویداد را به یک فرصت آموزش‌محور و معنوی تبدیل کنند، البته خانواده‌ها نیز نقش مهمی در حمایت و تشویق فرزندان خود در این مسیر دارند. 

سن تکلیف یک هدیه با ارزش از طرف خداوند 

حنانه یکی از دانش‌آموزان پایه سوم ابتدایی که امسال به سن تکلیف رسیده است، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»‌، اظهار داشت: من امسال به سن تکلیف رسیدم و این مکلف شدن خیلی برای من مهم و با ارزش است.

وی افزود: امسال معلمان و خانواده‌ام جشن‌های باشکوهی را هم در مدرسه و هم در خانه برای من برگزار کردند و از آن‌ها تشکر می‌کنم.

این دانش‌آموز خرم‌آبادی با اشاره به اینکه سن تکلیف یک هدیه با ارزش از طرف خداوند است، عنوان کرد: از این مرحله به بعد وارد دنیای بزرگ‌سالی شدم و باید تکالیف دینی مانند نماز و روزه را به خوبی انجام دهم.

برگزاری جشن تکلیف ۱۷ هزار دانش‌آموز لرستانی 

 امین رسولی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»‌، اظهار داشت: امسال و سال گذشته بیشتر جشن‌های تکلیف به‌صورت متمرکز در مصلی‌های شهرستان‌ها و در مدارس نواحی یک و دو خرم‌آباد به‌صورت مدرسه‌ای برگزار شد.

وی افزود: هدف این است که این جشن‌ها به صورت متمرکز در سطح استان برگزار و یک جشن باشکوه برای دانش‌آموزان گرفته شود که با خاطره خوب فصل معنوی خود را آغاز کنند.

 معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش لرستان عنوان کرد: معمولاً این جشن‌ها در طول سال تحصیلی در مناسبت‌های خاص و به صورت دانش‌آموز محور انجام می‌شود.

وی بیان کرد: ۱۷ هزار دانش‌آموز لرستانی در طول سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ آغاز عبودیت و رسیدن به سن تکلیف را جشن گرفتند.

رسولی گفت: قرائت قرآن، اجرای تئاتر و سرود توسط دانش‌آموزان، قرائت سوگندنامه و برنامه‌های مختلف دیگر در این جشن معنوی برای دانش‌آموزان انجام می‌شود.

جشن تکلیف نقطه آغازی برای یادگیری مسائل شرعی و دینی

حجت‌الاسلام محمدجواد چراغی مدیر ستاد اقامه نماز لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»‌، اظهار داشت: در راستای اجرای تفاهم‌نامه بین ستاد اقامه نماز و آموزش و پرورش، برنامه‌هایی برای دانش‌آموزان اجرا می‌شود که یکی از این برنامه‌ها برگزاری جشن تکلیف برای دانش‌آموزان است.

وی افزود: در این زمینه جشن تکلیف‌های متعددی در سطح استان برای دانش‌آموزان دختر و پسری که به سن تکلیف رسیده‌اند، اجرا می‌شود.

مدیر ستاد اقامه نماز لرستان عنوان کرد: یکی از ابعاد برگزاری این جشن‌ها مربوط به خانواده و والدین دانش‌آموزان است که همراهی و مشارکت کنند و به این جشن، مانند جشن تولد اهمیت دهند.

وی بیان کرد: این برنامه‌ها در سطح مدارس اجرا می‌شود، در کانون خانواده هم باید به این موضوع اهمیت بدهند که این تکلیف برای دانش‌آموز مهم باشد.

چراغی گفت: هدف از اجرای این برنامه آشنایی دانش‌آموزان با مسائل دینی و شرعی است و اینکه این جشن نقطه عطف و آغازی برای یادگیری مسائل شرعی و دینی باشد.

وی تصریح کرد: دوره‌های آموزشی مختلفی در طول سال برای معلمانِ دانش‌آموزانی که به سن تکلیف می‌رسند برگزار می‌شود تا بتوانند اهمیت این موضوع را به دانش‌آموزان انتقال دهند؛ برای خانواده‌ها و والدین نیز نشست‌هایی برگزار می‌شود.

مدیر ستاد اقامه نماز لرستان خاطرنشان کرد: در طول سال نشست‌های مختلفی برای دانش‌آموزان برگزار می‌شود که در این زمینه سال گذشته بیش از ۳۰۰ نشست برای دانش‌آموزان برگزار شد.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!