
سفیرافلاک گزارش میدهد؛
دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر در آستانه انحلال
دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر که فاقد شناسه ملی، رئیس و هیات علمی است در آستانه انحلال قرار دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، دانشگاههای غیرانتفاعی بهمنظور ارائه آموزش عالی به دانشجویان تأسیس شدهاند و معمولاً از حمایتهای دولتی کمتری برخوردارند؛ این دانشگاهها بهطور معمول شهریهای دریافت میکنند که میتواند بیشتر از دانشگاههای دولتی باشد.
ویژگی دانشگاههای غیرانتفاعی شامل شهریه، تنوع رشتهها، مدیریت مستقل، کیفیت آموزش است و این دانشگاهها معمولاً شهریه بالاتری نسبت به دانشگاههای دولتی دارند و ممکن است رشتههای متنوعی را ارائه دهند و به نیازهای بازار کار توجه بیشتری داشته باشند.
دانشگاههای غیرانتفاعی ممکن است سیاستها و برنامههای آموزشی خاص خود را داشته باشند، برخی از این دانشگاهها بهدلیل تمرکز بر کیفیت آموزش و امکانات بهتر، مورد توجه قرار میگیرند. در ایران دانشگاههای غیرانتفاعی بهعنوان یکی از گزینههای تحصیلی برای دانشجویان محسوب میشوند و در سالهای اخیر تعداد آنها افزایش یافته است.
تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر در سال ۱۳۸۹
دانشگاه غیرانتفاعی شهرستان پلدختر سال ۱۳۸۹ تاسیس و در حال حاضر با نام موسسه آموزشی عالی غیردولتی «علمآموزان افلاک» در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فعالیت دارد.
این دانشگاه دارای مقطع کارشناسی در ۱۰ رشته و کارشناسی ارشد در دو رشته با ۴۵ استاد حقالتدریس و پارهوقت است؛ موسسه غیرانتفاعی پلدختر زیرنظر هیات موسس هفت نفره در حال فعالیت است که ۶ نفر از آنها غیربومی است.
علیرغم تاکیدات مجموعه وزارت علوم، موسسه مذکور از سال ۱۳۸۹ تاکنون در اداره ثبت شرکتها، ثبت قانونی نشده و املاک از جمله زمین خریداری شده از شهریه دانشجویان برای ساخت ساختمان اداری و آموزشی موسسه به نام شخص میباشد.
عدم ثبت قانونی دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر
این موسسه بهدلیل نداشتن ثبتقانونی، نداشتن حساب قانونی، نداشتن هیات علمی تماموقت، عدم تائید مکان و همچنین ضرورت ثبت موسسه تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ و عدم ثبت موسسه تا زمان تعیین شده، انحلال اصولی آن پایان نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ به شورای گسترش آموزش عالی پیشنهاد شده است.
موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی افلاک فاقد ثبت و شناسه ملی است و با توجه به اینکه موسسه فاقد شخصیت حقوقی است و افتتاح حساب حقوقی نیازمند شناسه ملی است، بنابراین عملکرد مالی موسسه دارای ابهامات جدی و قابل بررسی است.
دور دوم هیات امنای موسسه در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تشکیل شده و تا تاریخ هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ دارای اعتبار است، ولی با توجه به گزارش هیات نظارت و ارزیابی استانی، هیات امنا به وظایف خود از جمله تعیین صاحبان امضای مجاز، تصویب بودجه سالیانه موسسه، تعیین حسابرس رسمی، تصویب ترازنامه و گزارش حسابرسی اخیر عمل نکرده و شهریه دریافتی از دانشجویان نیز مصوب هیات امنا نیست.
موسسه فاقد رئیس قانونی است و طبق استعلام از مرکز هیات امنا در این رابطه اقدامی از سوی موسسه صورت نگرفته و وظایف رئیس موسسه معطل مانده است.
علاوه بر این موضوعات، علیرغم دارا بودن زمین ۴۰ میلیارد تومانی، اما ملک موسسه استیجاری است، موسسه عضو هیات علمی تماموقت تائیده شده در سامانه آموزش عالی ندارد و مدیران گروههای آموزشی از بین اعضا غیر هیات علمی انتخاب شدهاند و فرآیند انتصاب روسای موسسه از سال ۱۳۸۹ تاکنون با معرفی قانونی به وزارت علوم صورت نگرفته و جلسات هیات امنای موسسه مطابق قوانین و مقررات موضوعه و در موعد قانونی تشکیل نمیشود.
محرومیت دانشگاه از پذیرش دانشجو
علیرغم پیگیریها و نامهنگاریهای مکرر از استان و مرکز مبنی بر ثبت موسسه تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ اما اقدامی از طرف هیات موسس این دانشگاه انجام نشده است و با توجه به عدم اجرای مواد قانونی توسط هیات موسس، وزارت علوم در سال ۱۴۰۳ این موسسه را از پذیرش دانشجوی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد محروم کرده و در صورت ادامه این وضعیت دانشگاه منحل میشود.
با توجه به در اختیار قرار گرفتن زمینی برای موسسه مذکور و خرید آن توسط موسسه و به نام موسسان آن، هیات موسس بهدلیل نداشتن شناسه ملی امکان انتقال آن از اعضای هیات موسس به نام مالکیت موسسه را نداشته است. با این وجود هیات موسس رغبتی به رفع مشکلات موجود نداشته و ادامه این روند موجبات انحلال موسسه را بهدنبال دارد.
با توجه به اهمیت موضوع و همچنین ایجاد جو نارضایتی در بین دانشجویان، کارکنان و مردم پلدختر بهمنظور جلوگیری از انحلال و حیف و میل املاک این موسسه، باید در راستای جلوگیری از انحلال موسسه مذکور و رفع مشکلات دانشجویان اقدامی ضروری انجام شود.
پیگیریهای بینتیجه
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا حاجیوند امام جمعه پلدختر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر از سال ۱۳۸۹ تأسیس شده اما ثبت رسمی نشده و هیات موسس آن غالباً غیربومی هستند.
وی افزود: این دانشگاه در حال حاضر یک قطعه زمین دارد که حدود ۴۰ میلیارد قیمت آن است اما هنوز مستأجر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر است.
امام جمعه پلدختر عنوان کرد: وزارت علوم چندینبار برای ثبت رسمی این دانشگاه اخطار کتبی صادر کرده و امسال بهدلیل ثبت رسمی نشدن نتوانست دانشجو پذیرش کند. در رابطه با تعیینکلیف دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر فرماندار پیشین و فرماندار کنونی مکاتباتی با مرکز استان انجام دادند که همچنان بینتیجه باقیمانده است.
منصور رضایی سرپرست فرمانداری پلدختر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر ۱۴ سال گذشته تاسیس شده که باید همان موقع دانشگاه ثبت رسمی میشد که متاسفانه انجام نشده است.
وی افزود: از طریق دادستانی و رئیس دانشگاه لرستان و رئیس کمیته ارزیابی دانشگاههای استان پیگیری برای حل مشکل دانشگاه انجام شده است که نظر وی هم این بود که باید روند قانونی آن طی شود.
سرپرست فرمانداری پلدختر عنوان کرد: پیرو دغدغه مردم و مسئولان در حال پیگیری هستیم و قرار است طی سال جاری سهمیه برای جذب دانشجو برای این دانشگاه داده شود.
لزوم تعیینتکلیف دانشگاه غیرانتفاعی پلدختر
وی بیان کرد: نظر ما هم این است که باید این مشکل تعیینتکلیف شود و هیات موسس دانشگاه را پای کار بیاوریم و در جلسهای با آنها مشکل دانشگاه را پیگیری کنیم.
رضایی گفت: طبق پیگیری از طریق رئیس دانشگاه لرستان یک تیم بازرسی برای ارزیابی دانشگاه مامور و و با نظر مثبت موضوع را به وزارتخانه اعلام کنند که امسال با همین شرایط فعلی سهمیه برای دانشگاه در نظر بگیرند و ما حتماً پیگیر هستیم که موسسان دانشگاه پای کار بیایند تا روال قانونی طی شود.
وی تصریح کرد: ادامه فعالیت این موسسه ضمن تسهیل در تحصیل دانشجویان بومی در مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد) در شهرستان موجبات ارتقای سطح علمی و فرهنگی شهرستان را بهدنبال دارد.
با توجه به بلاتکلیفی و نگرانی دانشجویان ضرورت دارد حل این مشکل در دستور کار مسئولان استانی و شهرستانی قرار گیرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!