افزایش قیمت لبنیات پاستوریزه و گرایش روز افزون مردم به لبنیات سنتی/تب مالت در کمین است

افزایش قیمت لبنیات پاستوریزه و گرایش روز افزون مردم به لبنیات سنتی/تب مالت در کمین است
شناسه خبـر : ۱۷۰۴۷ دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲

 

 

در پی افزایش بی رویه قیمت لبنیات پاستوریزه، گرایش و استقبال مردم از لبنیات سنتی در حال افزایش است و باید توجه داشت که عدم رعایت نکات بهداشتی در استفاده از فرآورده های لبنی سنتی خطر ابتلا به تب مالت را افزایش می دهد.

به گزارش سفیر افلاک مصرف روزانه لبنیات در سلامتی انسان نقش بسیار مهمی دارد، مصرف شیر، ماست، دوغ، پنیر و دیگر لبنیات که سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین هستند از اهمیت بالایی برخوردار است که باید در سبد غذایی خانواده ها به میزان کافی قرار گیرد.

 

در طول این سالها شاهد افزایش بی رویه تعداد ماست بندیها و مغازه هایی هستیم که انواعی از لبنیات سنتی را از شیر و ماست گرفته تا سرشیر و پنیر محلی به دست مصرف کننده می رسانند.

Related image

این در حالیست که شرایط نگهداری این محصولات خصوصا شیر خام چگونه باید باشد در نگاه اول چندان مهم به نظر نمی رسد در حالی که افزایش تعداد بیماران تب مالت حاکی از آن است که استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه بدون رعایت نکات بهداشتی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

 

اما چند وقتی است که قیمت لبنیات پاستوریزه به شدت در حال افزایش است به طوری که حتی در طول چند روز شاهد افزایش قیمتها در محصولات لبنی هستیم و همین امر سبب شده تا گرایش مردم به سمت استفاده از لبنیات سنتی افزایش یابد.

Image result for ‫لبنیات سنتی‬‎

متاسفانه افزایش قیمت لبنیات سبب شده تا روز به روز استفاده از محصولات لبنی در بین خانواده ها کمرنگ شود در حالی که شیر و انواع فرآورده های آن نقشی مهمی در سلامتی انسان دارند.

 

به نظر می رسد نظارت کافی بر روی تهیه مواد لبنی وجود ندارد که سبب شده این گونه محصولات لبنی پاستوریزه افزایش بی رویه قیمت داشته باشند.

 

حالا کشمکش های زیادی در بین مصرف لبنیات پاستوریزه و سنتی وجود دارد به طوری که عده ای مصرف لبنیات صنعتی را هر چند گران ترجیح می دهند و عده ای هم به دلایلی ترجیح می دهند از لبنیات سنتی استفاده کنند.

Related image

در بروجرد شاهد افزایش تعداد واحدهای عرضه لبنیات هستیم که هر کدام لیستی بلند بالا از محصولات لبنی را تهیه و عرضه می کنند که به نظر می رسد نظارت کافی در این راستا کمرنگ است.

 

"مژگان نوابی" مدیر گروه مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: به دلیل تبلیغات مختلف در راستای استفاده از پالم در لبنیات صنعتی و همچنین افزایش روز افزون قیمت لبنیات پاستوریزه، استقبال مردم به سمت محصولات لبنی سنتی افزایش یافته است.

 

وی اضافه کرد: شیر یک ماده غذایی کامل است و بعد از تهیه از مراکز عرضه شیر بهتر است بعد از رسیدن به نقطه جوش بین 3 تا 5 دقیقه جوشیده شود تا همه میکروبهای آن از بین برود و سپس می توان از آن  استفاده کرد اما جوشیدن بیشتر از این مدت سبب می شود تا پروتئین و مواد مغذی آن از بین برود.

 

نوابی اظهار داشت: در هفت ماهه نخست امسال 60 نفر در شهرستان بروجرد به تب مالت مبتلا شدند در حالی که در مقایسه با سال گذشته 55 نفر به تب مالت مبتلا شدند و می توان با رعایت نکات بهداشتی از این بیماری در امان ماند.

 

به گفته وی استفاده از محصولات لبنی خام، پنیر تازه و آغوز انسان را به تب مالت مبتلا می کند اما شیر با شرایط بهداشتی بعد از جوشیدن خطری ندارد.

Image result for ‫لبنیات سنتی‬‎

وی بیان کرد: در همین راستا برنامه ریزی شده که همه شیرهای تولیدی  در یک مکان جمع آوری شود و ماشین های حمل شیر دارای نشانه هایی باشند تا نظارت بهتر و بیشتری بر روی آنها صورت گیرد و قطعا با این اقدامات می توان از ابتلا به تب مالت کاهش داد که یک تعاونی قرار شده همه شیرهای خام را جمع آوری کند.

 

در ادامه" نباتی" مدیر جهاد کشاورزی بروجرد نیز افزود: روزانه در شهرستان بروجرد 83 تن شیر خام تولید می شود که 70 درصد از این تولیدات در شهرستان بروجرد مصرف می شود و 30 درصد از این تولیدات در خارج از شهرستان مصرف می شود.

 

وی اضافه کرد: سالانه 30 هزار تن شیر در شهرستان بروجرد تولید می شود.

انتهای پیام/

منبع خبر: بازتاب بروجرد

ارسال نظر

2 + 8 =

نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود. نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات کاربران